Desert Pastel de Nata

de RuxyRux in Dulciuri, 21 Feb 2019 | 2837 vizualizari

 

Astazi mi-a fost dor de Portugalia si de desertul fantastic pe care l-am savurat in Lisabona...asa ca am pus mana si l-am preparat fara sa mai stau pe ganduri prea mult.
A iesit minunat prajitura care mi-a incantat toata sederea in aceasta tara splendida, daca ajungeti pe meleagurile portugheze incercati sa nu ratati Pastel de Nata.
Eu am gasit pe net o reteta portugheza de pastel, care seamana tare bine cu ce am gustat in Lisabona.
Delicios!

 

INGREDIENTE

Aluat foietaj reteta personala( 480 gr.), dar puteti folosi si aluat congelat cumparat:

  • 200 gr. unt gras 82%
  • 200 gr. faina
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana
  • un praf sare
  • faina si amidon ptr intins foaia

Crema:

  • 7 galbenusuri
  • 500 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 60 gr. faina
  • 250 ml apa
  • vanilie
  • o bucata de coaja de lamaie( ptr aroma, bio)
  • scortisoara( optional)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Pastel de Nata:

Aluatul:

Untul rece taiat bucati se amesteca cu faina, oul, sarea si smantana si se framanta pana ce se obtine un aluat care se infaineaza usor si se pune la rece in folie pentru 30 de minute.

Intre timp se prepara crema:

Apa si zaharul se pun pe foc intr-un ibric, se adauga vanilia si se amesteca pana la dizolvarea completa apoi  siropul obtinut se raceste usor.

In acelasi timp se amesteca bine faina cu laptele, se pune coaja de lamaie ( se va scoate cand se raceste crema), se tine ibricul pe foc mic pana ce se ingroasa usor compozitia.

Se pune siropul de zahar peste compozitia de lapte si se amesteca bine, se lasa la racit.

Intre timp se amesteca galbenusurile cu o furculita si cand laptele s-a racit se toarna deasupra si cu telul se mixeaza bine.

Se scoate aluatul de la rece se asaza pe o suprafata infainata cu faina si amidon, eu am pus direct pe foaia de copt(  folosesc pergament taiat deja la dimensiunea tavii de cuptor), am infainat si sucitorul, am intins aluatul cu aproximatie cat pergamentul, apoi l-am rulat intr-un sul si l-am impartit in douazeci de bucati de 2 cm( aproximativ).

Am o tava cu 20 de forme pentru briose, am asezat fiecare bucata de aluat si am imbracat cat s-a putut interiorul formelor.

Cu un polonic am turnat crema deasupra.

Am incins cuptorul la 220 de grade si am tinut prajiturelele pana ce au facut pete maronii deasupra, in mod normal sunt gata cam in 20 de minute, dar pentru ca le-am umplut pana sus le-am lasat la copt inca 15 minute in plus.

Sub nicio forma nu le scoateti fierbinti din tava, cand se racesc complet le puteti desprinde cu usurinta.

Daca doriti pudrati prajiturile cu scortisoara.

Pofta buna la desert portughez.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Pastel de Nata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Crema de lapte si oua